Ett VM som reserv

VM var länge sedan nu, men jag vill ändå samla lite minnen här, för framtiden och min egen skull. Så först kommer det en hel hög med bilder från VM-veckan i Norska Østfold i augusti i år, låter dem tala för sig själva.
De flesta fotona: mina egna eller av Sara Hagström

Vad gör man som reserv en hel vecka på ett VM?

Först och främst ville jag ju vara så redo jag kunde inför varje potentiell start. Det innebar att jag tränade och förberedde mig som om jag skulle springa de där VM loppen som jag var reserv till. Det blev några teknikträningar i den fina men tuffa norska terrängen, och även några tävlingslopp under veckan, trots att det tyvärr inte var någon start på själva VM. Men det fanns publiktävlingar att springa ute på arenorna och det passade jag på att göra. Väldigt skönt att dels få ut lite frustration genom tävlingarna och dels också få njuta av min form och att springa riktigt snabbt genom skogen i en terräng som jag under så många månader försökt lära mig att behärska till fullo. Det fick det hela att kännas lite mindre ”bortkastat”. Förstå mig rätt men det kan vara ganska frustrerande att förbereda sig ut i fingerspetsarna så som man gör inför ett VM-lopp, men sedan aldrig få ut sin potential och använda sig av sina förberedelser. Genom att springa två av publiktävlingarna som riktiga tävlingslopp kunde jag ändå lite använda mig av dessa förberedelser, få njuta av att min form var bra och såklart få till några riktigt bra träningspass.

Höjdpunkterna under veckan var såklart att få heja på laget under VM-loppen. Det är ändå helt okej att vara reserv i det svenska laget där alla löpare presterar så fantastiskt bra! Det finns helt enkelt mycket att fira och glädjas åt! Vår eminenta kock Henrik gjorde magiska tårtor för oss att fira med och det var så häftigt att se sina lagkompisar prestera på topp och nå sina högt uppsatta mål, även om det såklart också fanns de som var mer eller mindre nöjda med vad som hänt ute i skogen. Men så är ju elitidrott på högsta nivå.

Sedan blev det en hel del tid utöver träning och tävling under veckan. Den spenderades på olika vis, alla med syfte att lagra energi och att njuta. Bad, både i havet och i hotellets badtunna, olika sorters pyssel, korsord, pussel och spel och utflykt till Fredrikstad för att köra ett Escape Room bland annat. Helt enkelt en riktigt härlig vecka.

Såklart var det inte bara frid och fröjd och inte alltid helt lätt att hantera känslorna och tankarna som dök upp. Besvikelsen. Det är påfrestande att veta sin kapacitet men ändå inte få möjligheten att testa den mot konkurrenterna. Speciellt när man vet hur många med lägre kapacitet än en själv som faktiskt får det. Men det är heller inget man kan göra något åt, reglerna ser ut som de gör och alla som deltar är så värda att få göra det. Det skulle bara finnas några platser till… 😉

Att få avsluta veckan med banketten med laget var pricken över i:et. Fira framgångarna, njuta av det sista av detta VM-äventyr och släppa lös på dansgolvet i våra fisk-dräkter. Fantastisk avslutning på en oförglömlig vecka 🙂

Publicerat av

Anna Bachman

Naturälskande livsnjutare som 2019 avslutat sin elitidrottssatsning inom orientering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s