Höstens Svenska Mästerskap

SM lång, medel och stafett gick i år i Hälsingland under två helger i mitten av september. Jag hade en föraning om vilken typ av terräng som väntade, då områdena låg nära där jag sprungit O-ringen både 2006 och 2011. Men något SM-läger blev det inte den här gången och därmed var det ändå ganska länge sedan jag sprang i liknande terräng sist.

Redan in mot SM började jag känna av att tävlingssäsongen varit lång och att det började bli svårt att hitta träningsmotivationen i vardagen. Men SM såg jag fram emot, och det är alltid kul att åka iväg över helgen med klubben och tävla. Dock blev veckan emellan de både SM helgerna en långdragen process om att hinna återhämta mig mentalt och ladda om batterierna för att på nytt ge allt under tre lopp. Inte det enklaste, men jag trycker att jag lyckade bra utifrån förutsättningarna. Är nöjd med min medvetenhet kring detta och hur jag hanterade det, lät det ta sin tid och blev inte stressad över att tävlingssuget inte fanns där direkt. Det är också en styrka att kunna mana fram ett tävlingsfokus även när det inte bara kommer av sig självt.

Jag tror att den fina och utmanande terrängen helt klart hjälpt mig den här gången. Det var ju bara så kul att springa orientering i den här terrängen. Stenigt, ja. Frustrerande, ja! Men så utmanande och svårt tekniskt och så kul!

Resultaten blev alla lite stolpe ut. Jag kände före båda helgerna att det kanske var nu jag äntligen skulle ta min första SM medalj på medel- eller långdistans, det kändes absolut som realistiska mål. Men tyvärr saknades det ynka 1.05 minut på lången, efter 105 minuter i skogen, och jag blev i stället 6a. Jag var 1.12 minut från medalj på medeln, där jag blev 5a, och mindre än 1 sekund från 3e platsen på stafetten där vi blev 4a. Inget dåligt SM facit, och med vårens distanser är raden 1-10-15-6-5-4 (natt-sprint-sprintstafett-lång-medel-stafett) inget att vara missnöjd med. Men ändå inte riktigt det där lilla extra, det jag tycker att jag visade under våren, och även fick glimtar av under sommaren.

Bilder från lång och medel:

Bilder från stafetten:

Resultat:
Lång | Medel | Stafett

GPS:
Lång | Medel | Stafett

 

Publicerat av

Anna Bachman

Naturälskande livsnjutare som 2019 avslutat sin elitidrottssatsning inom orientering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s